1776
retete

Alte sectiuni
  • Tăiţei de orez cu ton şi legume

    Tăiţeii de orez se pregătesc conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cei folosiţi de mine i-am opărit în apă 2 minute. Apoi i-am spălat cu apă rece, i-am scurs de apă şi i-am turnat într-un bol. Dovleceii i-am tăiat cubuleţe şi i-am călit

    0 comentarii

  • Paella cu fructe de mare si carne de pui

    Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la foc de lemne, etc. insa, eu am adaptat reteta pentru bucatariile noastre. Conditia e sa folosim o cratita intinsa si nu prea adanca. Intr-o tigaie se rumenesc

    1 comentariu

  • "Musaca" dietetica de mazare si fasole cu somon

    Se stropeste fundul unui vas din ceramica sau termorezistent cu o lingura de soia light. Se taie rondele dintr-o ceapa si jumatate care se aseaza pe fundul vasului. Se amesteca intr-un castron, cu o paleta din lemn, pestele, ouale batute, crema de branza,

    3 comentarii

  • Spaghete cu sos de peste

    Spagehtele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.:) Sosul l-am preparat astfel: - se curata legumele, se spala, se tau cubulete apoi intr-o tigaie se pune putin ulei se calesc cu boia peste care se pune apa pana se fierb legumele. - cand

    3 comentarii

  • Macrou in pergament

    Se indeparteaza capul si intestinele de la peste, se spala bine. Slanina se taie in cubulete mici dupa care se caleste in putin ulei (se rumeneste un pic). Slanina rumenita se amesteca cu verdeata tocata fin, ienibaharul si se introduce in cavitatea pestelui.

    1 comentariu

  • Pastrav somonat cu sos

    - Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare. - Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Sosul: - Dizolvam faina in lapte, adaugam smantana si condimentele, dam la foc

    5 comentarii

  • Somon cu spanac gratinat

    Medalioanele de somon se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Se aseaza intr-un vas in care am pus 3-4 linguri de apa si se dau la cuptor (se pot pune si pe gratar-dupa cum prefera fiecare) Separat,

    2 comentarii

  • Somon la cuptor

    Se spala, se lasa la scurs medalioanele de somon apoi se stropesc cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se aseaza intr-o tava cu gratar in care am pus 1/2 cana cu apa si dam la cuptor intorcandu-le de

    3 comentarii

  • Macrou cu ciuperci

    Peştele îl tai, îl cureţi etc. Ciupercile(champignons) le tai sferuri, ceapa o tai felii, usturoiul îl cureţi. Un pont: moaie-l în apă călduţă şi se curăţă rapid. Acum, eu am pus în tava cu puţin ulei ciupercile, ceapa şi usturoiul.

    4 comentarii

  • Biban de mare prajit

    - Bibanul curatat,spalat,sters cu un prosop de hartie,se stropeste cu zeama de lamaie,se lasa 10 minute la rece. - Amestecam faina de grau cu cea de porumb,sare, piper dupa gust. - Trecem pestele prin faina,apoi il prajim in ulei incins pe ambele parti,pana

    7 comentarii

  • Somon in crusta de fidea

    1.Se aranjeaza fideaua ,impartindu-se in 12 manunchiuri.Pe fiecare manunchi se aseaza un file de somon si se ruleaza. 2.Intr-o tigaie,se incinge untul si se frig rulourile,trecute prin ou batut,la foc moderat, cate 3 minute pe fiecare parte. 3.Rulourile

    5 comentarii

  • Salau bonne femme

    Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt. Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel. Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor. Pe o farfurie întinsa, amestecati

    5 comentarii

  • Peste cu legume

    Se curata pestele foarte bine, se sareaza si se lasa o ora sa se scurga bine. Se unge o tava cu ulei de masline, se tapeteaza cu folie de aluminiu in care se aseaza pestele, cartofii si morcovii curatatai si taiati felii, se presara vegeta, se stropeste

    1 comentariu

  • Saramură de caras

    Se curăţă peştii de solzi, se eviscerează, se spală înăuntru. Se pun să se frigă direct pe plită, care trebuie să fie încinsă şi bine presărată cu sare. Se întorc pe o parte şi pe alta, încet, ca să nu se sfărâme, se aşază într-un

    0 comentarii

  • Somn la cuptor cu ciuperci

    Pestele se curata, se împarte în portii, se sareaza si se lasa sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste în 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile taiate. în acest sote se toarna bulionul, vinul si apa si se lasa sa dea un clocot. Se unge

    0 comentarii

  • Crap cu sos de smantana si hrean

    Cureti pestele,il speli bine, il portionezi si il fierbi 20 min in apa cu sare.Scurgi pestele si il pastrezi cald;intre timp prepari sosul din feliile pe paine inmuiate in smantana.Poti adauga lapte daca smantana este prea groasa.Cureti hreanul si il dai

    0 comentarii

  • Calamari umpluti

    -ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza in unt,pana se evapora toata apa lasata se adauga verdeata si se potriveste de sare si piper. -mozzarella si cascavalul se taie cubulete si se adauga la

    5 comentarii

  • Peste in pesmet cu alune(garnitura de dovlecei cu sos de lamaie)

    O sa pun detaliile pe categorii cu toate ca unele dintre elemente pot fi facute in acelasi timp. Durata acestei retete presupune ca faceti mai multe lucruri odata si ca aveti pastravul facut file sau stiti sa il faceti file(acest aspect poate creste durata

    0 comentarii

  • Plachie de crap

    Pestele se curata se spala bine si se imparte se prajeste putin -dar nu este obligatoriu eu l-am pus direct in tava. Intr-o tigaie se prajesc cepele pina devin sticloase adaugam vinul ,bulionul,sare,piper si feliile de lamaie. Intr-un pyrex se pun feliile

    0 comentarii

  • Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

    Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri de mazare, asezam 4 bucati de creveti , taiem feliute de lamiesi le asezam peste crevete. Pentru décor, adaugam cate jumatate de rosioara si frunze de patrunjel. Dam farfuria

    5 comentarii

Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: