1791
retete

Alte sectiuni
  • Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

    Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic,se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence. Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare,se fierb 5 minute apoi se clatesc cu

    0 comentarii

  • Macrou marinat la rece

    Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun! Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam,indepartam capetele,il spalam si il taiem rondele potivit de groase.Lasam rondelele

    0 comentarii

  • Plachie de crap

    Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste. Pestele curatat,spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute ,dupa care il vom praji usor, doar

    4 comentarii

  • Somon la cuptor

    Se pune ulei intr-o tava ce merge la cuptor, se aseaza pestele cu pielea in jos, se toarna untul topit si se condimenteaza (sare, piper, condimente dupa gust), se aseaza feliile subtiri de portocala(lamaie) si crengutele de rozmarin. Se da la cuptor si

    0 comentarii

  • Guvizi in sos de rosii

    Pestele curatat,spalat,pudrati cu sare se trec prin faina apoi se prajesc in ulei incins si se scot pe prosoape de hartie. Intr-o tigaie cu 2linguri ulei de la prajit se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt,se adauga rosiile,dupa ce s-a format un

    0 comentarii

  • Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

    O idee buna pentru un pranz sau o cina cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie. Curatam pestele de intestine,indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam

    3 comentarii

  • Rechin pane

    Se iau bucatile de rechin se sareaza se pipereaza se asezoneaza cu condiment de peste si se lasa 10 min la macerat intre timp se bat ouale cu sare, se pregateste faina si pesmetul. Dupa 10 min luam fileurile de rechin le trecem prin faina, apoi prin ou,

    0 comentarii

  • Calcan la cuptor cu cartofi si rosioare

    Faceti un ulei aromatizat cu rozmarinul, cimbrul si usturoiul, toate tocate foarte fin. Lasati la o parte. Curatati cartofii si taiati-i in felii subtiri de cca 3-4 mm si fierbeti-le in apa clocotita sarata cca- 3-4 minute. In tava de cuptor am pus hartie

    0 comentarii

  • Supa de cod

    Legumele curatate,spalate,taiate in bucati mai mici,se inmoaie putin in unt incins,se adauga apoi supa si se lasa la fiert la foc mic si cu capac 30min;dupa ce a fiert bine,legumele strecurate,se paseaza cu blenderul,piureul obtinut se amesteca cu laptele

    2 comentarii

  • Crap romanesc cu legume, la cuptor

    Se curata solzii crapului cu lingura, se taie capul si coada (eu le pastrez ptr ciorba de peste), se curata de mate, se spala bine si se taie in doua pe de-a lungul. Pentru cei care vor sa faca impresie cu aceasta reteta, se lasa crapul intreg si doar

    0 comentarii

  • Peste cu glazura de mustar

    Daca pestele are piele, atunci nu uita sa-i inlaturi solzii; Presara putina sare si piper pe ambele file-uri; Toaca patrunjelul si mararul marunt; Amesteca fresh-ul de lamaie cu mustarul, mierea, mararul, patrunjelul si ierburile uscate; Pune file-urile

    0 comentarii

  • Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot

    Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață. Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am adăugat hribii tăiați

    0 comentarii

  • Macrou cu sos de rosii la cuptor

    Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il saram si piperam si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel putin o jumatate de ora la frigider , apoi il punem la scurs si il uscam

    8 comentarii

  • Pastrav la cuptor si orez cu legume.

    Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade. Pestele se spala bine cu apa rece apoi se pune intr-o tava unsa deja cu ulei(in loc de ulei pune-ti hartie de copt),se adauga rosiile,morcovul taiat rondele sau pe lung,turnati uleiul

    0 comentarii

  • Salata cu ton cu salata verde

    Desfacem conserva de ton si o punem la scurs intr-o strecuratoare. Nu aruncam uleiul , pentru ca il vom folosi imediat. Preparam sosul amestecand toate ingredientele, dupa gust.Il lasam cateva minute deoparte sa se intrepatrunda ingredientele. Curatam

    1 comentariu

  • Somon cu sos de avocado

    Bucatile de somon se spala se usuca, se condimenteaza cu sare, piper si se stropesc cu zeama de lamaie;se trec apoi prin faina, se prajesc pe ambele parti cate 1min pe fiecare parte, dupa care se scot pe hartie de bucatarie; Pentru sos, se pune in blender

    0 comentarii

  • Clătite cu ton și capere

    Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville. -Într-un castron, se bate bine oul cu un praf de sare. -Se adaugă uleiul, apoi treptat făina, după care se toarnă laptele câte

    0 comentarii

  • Crap prajit cu malai.

    Pestele se curata de solzi si intestine ,apoi se portioneaza . Se sareaza si se lasa 10-15 minute. Se da prin malai si se prajeste in ulei fierbinte pe ambele parti. Se scoate pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se serveste cu

    0 comentarii

  • Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

    Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se adaugă cartofii curățati, spălați și zarzavatul curățat și spălat. Se lasă la fiert până când zarzavatul e fiert. Între timp peștele dezghețat

    0 comentarii

  • Plachie de somn

    Condimenteaza pestele cu sare, piper, ulei de masline si vin alb si lasa-l la marinat pana pregatesti legumele. Pune intr-o tigaie incapatoare ulei de masline, adauga ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat rondele si lasa putin la calit pana se inmoaie. Adauga

    1 comentariu

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: