1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si semintele acestora.
2. Dupa prima operatiune, lasam merele la scurs si luam miezul de nuca, il taiem in bucatele mici si il amestecam cu 4 lingurite de zahar ( daca va place gustul puteti pune si scortisoara, asa cum am facut si eu ).
3. Se umplu merele cu amestecul de nuca si zahar, apoi se stropesc cu jumatate din cantitatea de amaretto si se pun intr-o tava; se da totul la cuptor, pentru cam 20 min, la foc mediu.
4. Merele sunt gata in momentul in care facand proba cu o scobitoare , aceasta intra cu usurinta in pulpa fructului ( nu intampina nicio rezistenta, asa cum se intampla cand marul este crud ).
5. La final , marul copt se va stropi cu restul de amaretto ramas. Se decoreaza dupa plac, cu frisca, fulgi de ciocolata, ciocolata topita, etc.
Este un desert simplu, taaareeeeeee aromat si rapid.
POFTA BUNA!
http://ophelia1983.blogspot.com/2010/04/mere-coapte-cu-nuca-si-amaretto.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii