autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Conserve si muraturi, Mancaruri cu peste

Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Ingrediente
2 kg peste, 2 lamai, 500 ml ulei, 4-5 catei usturoi, piper boabe, foi dafin, sare, borcane

Dificultate: Medie Timp: 6h 10 min

13 voturi

Mod de preparare

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete.
In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste.
Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe. Cu uleiul trebuie sa ajungem la nivelul de sus al pestelui.
Marinata se fierbe la foc mic , 5-6 ore, acoperit , pina cand carnea se desprinde usor de pe oase.
Marinata rezultata o introducem in borcane pe care le infiletam strans. Borcanele cu marinata se pun la dunst 30 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.
Dupa aceasta punem borcanele in pat cald , acoperite bine cu o patura , pina a doua zi cand s-au racit si se pot pune in camara pentru iarna.
Pofta mare !

PS. Reteta o am de la Iuliana, careia ii multumesc frumos pentru aceasta reteta delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PESTE RASOL

PESTE RASOL

Pestele intreg se curata,se spala si se taie bucati potrivite.Daca folositi file de peste,doar

32 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme

16 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    O bunatate...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Foarte bună reţetă, pescăriţelor!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    CRED CA ESTE UN DELICIU.

Dificultate

Medie

Timp

6h 10 min

13 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

69 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

232 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Chiftelute din carne de crab