1. Pune portocalele, sucul de lamaie si 1 l apa intr-o cratita, asa incat apa sa acopere portocalele.Lasa apa sa dea in clocot, apoi redu focul si las-o sa fiarba usor pentru aprox. 2 ore, sau pana cand coaja de portocala va putea fi intepata usor cu fuculita.
2. Incalzeste zaharul, in cuptor, la temperatura mica.Scoate portocalele din lichid si las-le sa se raceasca atata timp pana ce le vei putea tine in mana.Cand s-au racit destul taie-le in jumatate si scoate-le miezul, adaugandu-l in lichidul ce au fiert portocalele.Pune lichidul cu miez de portocale la fiert timp de 6 minute, apoi strecoara lichidul intr-un bol, presand pulpa de portocale cu o lingiura de metal.
3. Toarna lichidul inapoi in cratita.Taie coaja de portocala in fasii subtiri, cu un cutit ascutit.Adauga fasiile de coaja in lichidul din cratita, adaugand si zaharul cald.Amesteca-le pe foc mic, pana ce zaharul s-a dizolvat, aprox.10 minute, dupa care lasa-le sa fiarba timp de 1h 30 minute - 2h, pana ce se leaga.
4. Ia cratita de pe foc si inlatura spuma de pe suprafata.Lasa marmelada sa se raceasca 20 minute in cratita, apoi pune-o in borcane curate si sigileaza-le.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii