Prunele se cintaresc,dupa ce s-au curatat;apoi se trec prin masina de carne.Piureul,astfel obtinut,se pune pe foc,intr-o cratita,cu un volum de 2 ori mai mare,decit cel al fructelor;nu se pune direct pe flacara.
Dupa ce fierbe,se face focul micsi se lasa pina cind scade
si se ingroasa astfel incit atunci cind se trece cu lingura prin ea,se observa urma acesteia si pentru o clipa,se desparte in 2 parti.In acel moment,se pune zaharul.Se fierbe ,totul,cca 30 minute,din momentul in care incepe sa fiarba,iar.
De acum incolo,se amesteca mai des,insistindu-se pe fundul cratitei.Dupa 30 minute,se incearca,punind o lingurita de marmelada pe o farfurioara rece;daca este bine legata,inchegata,nu lasa zeama in jur si are aspect unsuros,inseamna ca e gata.Fierbinte,se pune in borcane, se inchid,se pun intr-o tava si se invelesc f. bine;se lasa asa pina ce se racesc;se pun in camara
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii