Smochinele se curata de pielita si se pun la macerat cu zaharul pana a doua zi,in frigider;se amesteca din cand in cand;
In prima zi se pun pe foc,se adauga lamaia felii,se dau in fiert fructele ,se mai fierb 5 minute,dupa care se racesc ,se pun in frigider,pana a doua zi;
In a doua zi se repeta aceiasi operatie;
Si-n cea de-a treia zi se repeta aceasta operatie,dupa care se pun 2-3 picaturi de mustar,se amesteca bine,fructele raman intregi;
Este o marmelada mai deosebita pe care eu o folosesc in general,platouri cu diverse branzeturi,ca,garnituri,etc;
Se pun in borcane curate,spalate,sterilizate ,se umplu,se capseaza,se intorc cu gura in jos,pana se racesc,se tin in camara;
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii