Pentru pregatirea compotului de piersici-
Se spala piersicile ,se taie felii si se pun la fiert cu apa si zahar,se fierb cam 15 minute in asa fel incat sa nu le sfaramam,apoi le dam la rece.
Pregatirea blatului de biscuiti-
Se piseaza biscuitii cu sucitorul ,apoi se dau prin sita sa fie pisati fin ,se amesteca cu o lingurita de scortisoara macinata.
Intr-un vas se fierb 7 linguri de sirop de piersici si 50 gr.unt,cand clocoteste ,se opreste focul si dam deoparte vasul ,adaugand biscuitii pisati ,se mesteca bine pana se obtine o pasta omogena pe care o vom intinde intr-o tava in care se pune folie de aluminiu,dam tava la frigider pana pregatim crema.
Pregatirea cremei-
Intr-un vas se pune mixul pentru crema,smantana si apa si se mixeaza timp de 3 minute ,apoi adaugam si iaurtul si mai mixam 30 de secunde,adaugam in crema 100 gr.de piersici taiate cubulete amestecand usor sa nu sfaramam fructele ,turnam crema peste blat apoi ornam cu felii de piersici si cateva linguri de sirop de afine.dam prajitura la frigider la rece .Un adevarat deliciu usor de preparat si cum am zis "fara coacere".Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii