Melci cu branza dulce

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Melci cu branza dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 200-250 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 3 oua mici + 1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura gris

Mod de preparare

Aluatul:

Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei.

Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca.

Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana la dizolvare.

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, ouale, iaurtul si le amestecam.

Adaugam drojdia, coaja rasa de lamaie, apoi laptele treptat.

Incorporam untul, framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.

Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, la loc ferit de curent, circa o ora.

Umplutura:

Ouale le mixam putin cu zaharul.

Peste adaugam branza, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si grisul. Le amestecam bine.

Aluatul dospit il impartim in doua.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat, intindem o foaie subtire, dreptunghiulara.

Punem jumatate din umplutura, o intindem cu o lingura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam.

Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de circa 3 cm grosime.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.

Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita, introducem melcii in cuptor.

Ii lasam pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise