Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si 2-3 lingurite zahar, o acoperim cu un servet si lasam sa creasca la cald 10-15 minute.
Spargem ouale si separam albusul de galbenus. Amestecam faina cu drojdia, cele 3 galbenusuri si cele 200 g margarina. Framantam bine aluatul si mai adaugam treptat lapte caldut, pana cand obtinem un aluat de consistenta medie, care se intinde usor. Formam o bila din aluat, o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura.
Batem albusurile cu zaharul pudra, iar dupa aceea adaugam nuca de cocos.
Acum impartim bila de aluat in patru parti egale. Din fiecare parte intindem cate-o foaie subtire si ungem foaia cu compozitia cu nuca de cocos. Dupa aceea rulam foaia, iare ruloul obtinut vom taia felii de aprox. 3 cm grosime.
Asezam melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii asezam in cuptorul preincalzit si ii coacem la foc domol aprox. 15-20 minute. Sa avem grija sa nu-i coacem prea mult, pentru ca se intaresc. Cand s-au rumenit un pic, se pot scoate.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii