autor:

Simona_Georgescu

» » , , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2018

Ingrediente
Pentru aluat:, , 250 ml lapte caldut, , 1 plic drojdie uscata, , 3 linguri zahar brut, , 2 galbenusuri, , 1 praf de sare, , 2 linguri smantana grasa, , 1 plic aroma de portocale Finesse Dr. Oetker, , 50 gr unt topit, , 2 linguri ulei, , Pemtru umplutura:, , 150 gr alune de padure, , 150 gr nuca, , 1 lingura scortisoara macinata, , 3 linguri zahar brut, , Pentru caramel:, , 3 linguri zahar brut, , 3 linguri apa, , 50 gr unt, , In plus:, , 4-5 fructe(mere si pere), , 2 albusuri

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici.

In cuva masinii de paine se pune faina impreuna cu restul ingredientelor. Dupa ce drojdia a inceput sa creasca, se adauga si ea peste celelalte ingrediente. Se seteaza masina pentru framantat pentru 15 minute sau cat timp are programul respectiv. Dupa ce aluatul este framantat, se pune intr-un castron, se acopera cu prosop de bucatarie si se pune la loc caldut pentru 30-40 minute.

Pentru umplutura: se pun nucile si alunele in tava aragazului pe o foaie de copt. Se dau la cuptorul incins la 150 grade pentru 10 minute. Se pun intr-un rposop asa fierbinti si se freaca. In felul acesta se inlatura cojile. Se maruntesc nucile si alunele la un robot. Se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul si apa ce urmeaza a fi caramelizate. Se lasa pe foc pana incepe sa-si schimbe culoarea si zaharul sa se caramelizeze. Se adauga untul si se amesteca. Se unge un vas termorezistent cu putin unt. Se pune caramelul in vas si se tapeteaza vasul. Merele si perele se curata de coaja, se scot semintele si se taie in cuburi sau felii. Se adauga fructele peste caramel.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe masa de lucru. Deasupra se preasara amestecul de nuci si alune de padure. Se strange aluatul intr-un sul, exact ca la cozonac. Se taie felii groase de 2-3 degete. Se pun feliile de aluat peste fructe cu partea taiata in sus. Albusurile ramase de la aluatul pentru cozonac se bat cu un praf de sare si zahar. Se stropesc feliile de aluat cu albusul batut. Se da tava la cuptorul incins la 170-175 grade C, pentru 40-45 minute. Dupa ce aluatul s-a copt si s-a rumenit frumos, se scoate si se lasa 5-10 minute sa se raceasca, dar nu de tot. Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna. Caramelul fiind cald, melcisorii cu fructe vor iesi cu usurinta din tava. Se lasa sa se raceasca si se serveste. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Oua aspic de Paste

Oua aspic de Paste

Se sparg ouale in capatul inferior cu grija si se scoate continutul (gaura sa fie de marimea unei

12 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti
Tort de Paste

Tort de Paste

Pentru blatul alb : Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 plic aroma de portocale Finesse Dr. Oetker
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri ulei
  • Pemtru umplutura:
  • 150 gr alune de padure
  • 150 gr nuca
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 3 linguri zahar brut
  • Pentru caramel:
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri apa
  • 50 gr unt
  • In plus:
  • 4-5 fructe(mere si pere)
  • 2 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Totike sau sarmale in foi de stevie