Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
Se pregateste siropul: se pun intr-o oala, la foc mic, toate ingredientele. Se amesteca iar cand zaharul s-a dizolvat se da deoparte (acum este momentul sa simtiti aroma minunata a siropului!).
Pentru aluat: se amesteca faina cernuta, grisul si bicarbonatul de sodiu.
Separat, intr-un alt castron, se mixeaza uleiul, untul si zaharul pana ce zaharul se dizolva complet.
Se adauga sucul de portocale, coaja rasa, scortisoara si cuisoarele.
In ingredientele lichide se amesteca ingredientele solide (faina, gris, bicarbonat), cam cate 1 cana odata (folosind initial o lingura de lemn apoi se framanta cu mana). Aluatul nu trebuie framantat prea mult pentru a nu se intari.
Se ia cate o lingura de aluat, se formeaza o bila iar apoi se alungeste.
Dupa ce se formeaza toate prajiturelele, se aseaza in tava de la aragaz la distanta nu foarte mare intre ele (la cuptor nu vor mai creste decat foarte putin) si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 - 25 minute (verificati dupa culoarea lor).
Dupa ce se scot din cuptor, se lasa 2 minute in tava sa se mai raceasca apoi se scufunda in sirop pentru cca 1 minut.
Se presara nuca macinata si sunt gata de servit.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii