Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Timp pregatire
2700 minute
Complexitate
redusa
Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Ingrediente

  • Pt.5 pax:5 mere mari
  • 100gr.unt(4 linguri)50ml vin de Porto(sau vin dulce...)3 lingurite scortisoara pudra
  • 60 gr.zahar(3 linguri)
  • 50gr.miere(5linguri)
  • 5 betisoare de scortisoara
  • folie de aluminiu(5 bucati cat sa impachetam bine merele)

Mod de preparare

Aceasta este reteta clasica de aici,si de aici au iesit multe altele cu tot felul de adaugari sau scoateri.......Acum,reteta zicea sa pun 100gr.miere mi sa parut mult!cu 5 linguri e acceptabil....Preparare:Cu un cutit special sau cu ce credeti voi ca reusiti sa scoateti samburi ,scobiti fiecare mar.Se pregateste sosul:Intr-un bol pe care il vom da la microunde cam 1 minut,punem untul,mierea,scortisoara si zaharul.Se scoate se toarna vinul,puteti pune mai mult vin,pt ca o parte din sos il lasam pe mai tarziu,il vom incalzi si cine mai vrea sos se serveste.Reteta baza zicea sa pun merele in vas de cuptor si sa torn deasupra sosul,apoi sa acopar cu folie de aluminiu....Eu am schimbat putin...am pus fiecare mar pe o bucata de aluminiu,am turnat in scobiturii cam jumatate din sos,am pus un bat de scortisoara in fiecare mar,am impachetet bine si am dat la cuptor,la mediu,30-35 min,depinde si de cuptor,al meu sa facut lenes.....Cand le scoatem le servim in folie,acolo ramane tot sosul,ce bune sunt calde!!!e prima oara cand le fac acasa,am vazut la lucru si am incercat si eu,sigur ca puteti modifica dupa placul vostru!nimic nu e batut in cuie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise