Spalati curatati de coaja merele, scoateti cotoarele si taiati-le felii de 10 mm grosime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Puneti feliile de mere la oparit intr-un vas cu aburi (sau in 300 ml apa clocotita) pentru 2-3 minute, apoi scoateti-le sa se racoreasca.
Intre timp, preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute.
Dati cu grija feliile de mar prin aluat si prajiti-le intr-o tigaie antiaderenta in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare feliile de mar si stropiti-le cu sos de ciocolata de ambele culori.
Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide sau cu nuci, alune, arahide … Un deliciu!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii