Mere in aluat, cu ciocolata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Mere in aluat, cu ciocolata

Ingrediente

  • 4-5 mere mari si frumoase,
  • 2 oua,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • zeama de la o jumatate de lamaie,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Spalati curatati de coaja merele, scoateti cotoarele si taiati-le felii de 10 mm grosime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.

Puneti feliile de mere la oparit intr-un vas cu aburi (sau in 300 ml apa clocotita) pentru 2-3 minute, apoi scoateti-le sa se racoreasca.

Intre timp, preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute.

Dati cu grija feliile de mar prin aluat si prajiti-le intr-o tigaie antiaderenta in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare feliile de mar si stropiti-le cu sos de ciocolata de ambele culori.

Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide sau cu nuci, alune, arahide … Un deliciu!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise