Spalati curatati de coaja merele, scoateti cotoarele si taiati-le felii de 10 mm grosime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Puneti feliile de mere la oparit intr-un vas cu aburi (sau in 300 ml apa clocotita) pentru 2-3 minute, apoi scoateti-le sa se racoreasca.
Intre timp, preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute.
Dati cu grija feliile de mar prin aluat si prajiti-le intr-o tigaie antiaderenta in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare feliile de mar si stropiti-le cu sos de ciocolata de ambele culori.
Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide sau cu nuci, alune, arahide … Un deliciu!!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii