Merele se spala,se curata de coaja si de casuta seminala cu aparatul special de scos cotoare.Sau daca nu aveti,se taie marul in doua si se scote cotorul,apoi merele se unesc inainte de a fi puse in aluat.
Se pun merele intr-o tava,iar in fiecare gaura se pune putin unt,zahar si scortisoara.Se da tava la cuptorul incins pentr 10-15 minute cat sa se inmoaie putin merele.Se scot, se lasa la racit,iar intre timp pregatim aluatul.Se intinde foaia si se taie partrate egale in functie de marimea merelor.Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate un mar,iar in mijlocul marului se adauga nuca si visine uscate,sau stafide,dupa preferinta si gust se pot umple cu ce doriti.Se imbina colturile aluatului .Se pun merele intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuprorul preancins la 180gC pana ce aluatul s-a rumenit frumos.Se scot se pudreaza cu zahar pudra si se servesc alaturi de inghetata de vanilie sau sos de vanilie.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii