autor:

andraconstantinescu

» » Retete la gratar

Mici din carne de porc

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2016

Ingrediente
Pentru supa de os de porc:, un os de porc (200 g), 1,5 l apa, cateva boabe de piper negru, o foaie de dafin, o ceapa, un morcov, jumatate de ardei kapia, sare., Pentru mici:, 1 kg carne de porc, o lingura cimbru uscat, 5 graunti de usturoi, o lingura de boia de ardei dulce, o lingurita de bicarbonat de sodiu, 350 ml supa de os de porc, sare, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pregatirea supei de os de porc:
Se spala osul de porc.
Ceapa se curata de foi, morcovul se curata de coaja, ardeiul se curata de seminte si de cotor. Se spala toate aceste legume si se fierb intr-un litru de apa cu osul de porc, boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Se ia spuma care se formeaza de la os si se lasa sa fiarba in continuare pana cand scade toata apa. Se completeaza cu 500 ml apa, se mai clocoteste de cateva ori, apoi se lasa sa se raceasca. La final, se strecoara totul, pastrandu-se supa.
Pregatirea micilor:
Carnea se spala, apoi se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat. Se pune in robotul de bucatarie (acesta trebuie sa aiba atasata paleta pentru framantare), apoi se adauga cimbrul, usturoiul (curatat de foi, spalat si zdrobit), boiaua dulce, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se da drumul la robot la o viteza medie si se adauga treptat supa de os. Se framanta asa timp de vreo 10 minute, iar la final se potriveste compozitia de sare.
Cu mainile ude se modeleaza micii, se aseaza pe o tava, apoi se acopera cu o folie si se tin la frigider pana a doua zi.
Se incinge gratarul si se modeleaza, din nou, micii, cu mainile ude, apoi se pun pe gratar. Se frig pe toate partile.
Se servesc cu mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Shaorma handmade

Shaorma handmade

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Frigarui cu pui si legume

Frigarui cu pui si legume

Se spala carnea, se taie bucatele patratoase, se pune intr-un castron si se adauga sare si Fuchs

1 vot    2 comentarii
1h
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru supa de os de porc:
  • un os de porc (200 g)
  • 1,5 l apa
  • cateva boabe de piper negru
  • o foaie de dafin
  • o ceapa
  • un morcov
  • jumatate de ardei kapia
  • sare.
  • Pentru mici:
  • 1 kg carne de porc
  • o lingura cimbru uscat
  • 5 graunti de usturoi
  • o lingura de boia de ardei dulce
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 350 ml supa de os de porc
  • sare
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Snack de toamna Snack de toamna

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel