autor:

kok miori

» » Mancaruri cu peste

Mici picanti de peste

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2012

Ingrediente
500 gr de peste alb-cod,pangasius-fara oase-macinat sau tocat marunt, 1ceapa taiata cubulete mici, 2catei de usturoi, 1/2pahar frunze de patrunjel, 1/2pahar frunze de menta, 1/2ardei iute crud, sare,piper, coaja rasa de la 1/2 de lamaie, 1-2linguri ulei de masline, 2linguri de pesmet, putin cumin, , ptr servire, felii de lamaie, iaurt de capra, sos de tahini-mai consistent

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun feliile de peste dupa ce-au fost in apa cu sare de bucatarie si lamaie-si le-am scurs de apa.
Se adauga la peste,ceapa usturuoiul,mirodeniile si pesmetul si in pulsuri se amesteca totul.Se adauga uleiul sarea si piper la nevoie si se amesteca inca putin in pulsuri.
Se transfera compozitia de peste in alt vas si se da la rece ptr o ora.
Dupa o ora se pregateste un platou si cu mainile putin umede facem mici potriviti din compozitia de peste.
Incalzim o tigaie antiadirenta bine si ungem cu putin ulei si prajim micii usor sa se rumeneasca dar sa nu se usuce.
Sint foarte gustosi si merg bine cu sos de tahini pregatit proaspat sau cu iaurt gros.
Se pot servi cu garnitura de cartofi,orez sau salata
verde.Se pot frige si la gratar.
Foarte gustosi,merita incercati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici picanti de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Mici de peste picanti (crap)

Mici de peste picanti (crap)

1. Se scot filetele de peste (se lasa pielea pt a avea putina grasime). 2. Se taie cubulete pentru

15 voturi    3 comentarii
4h
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de peste alb-cod,pangasius-fara oase-macinat sau tocat marunt
  • 1ceapa taiata cubulete mici
  • 2catei de usturoi
  • 1/2pahar frunze de patrunjel
  • 1/2pahar frunze de menta
  • 1/2ardei iute crud
  • sare,piper
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • 1-2linguri ulei de masline
  • 2linguri de pesmet
  • putin cumin
  • ptr servire
  • felii de lamaie
  • iaurt de capra
  • sos de tahini-mai consistent

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Champignons cremoase cu somon in crusta