Micile vrajitoare

Se spala merele, se decojesc (sau nu) si se dau prin razatoarea mare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Micile vrajitoare

Ingrediente

  • 250 g margarină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1 linguriţă sare,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 350 ml borş,
  • făină cât cuprinde,
  • 5 mere,
  • 1/2 linguriţă scorţişoară,
  • pesmet

Mod de preparare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se călesc până se înmoaie, iar când sunt fierte, se dau deoparte, se adaugă un praf de scortişoară şi se lasă la răcit.

Pentru aluat: se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează. Se adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.

Se împarte aluatul în două bucăţi.

Se presară făină pe masă şi se întinde primul aluat în foaie subţirică. Se decupează cercuri mai mari cu un pahar, se presară puţin pesmet (care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt) se umple cu mere şi se lipeşte cu degetele, formând o sferă în mână. Eu le-am crestat cu un cuţit ca sa le dau forma de dovlecei, dar nu trebuie să arate prea bine, scopul e să fie cât mai ciudaţi, aşa ca nişte vrăjitoare.

Aceste sfere se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se coc la foc mediu, aprox 20 de minute sau până se fac aurii.

Celălalt aluat se întinde în foaie, din care se decupează cercuri, pe care le vom modela cu degetele ca să le dăm formă de pălărioare. Acestea se coc maxim 10 minute, fiind mai subţiri se fac mai repede, deci le vom coace într-o altă tavă, separat de sferele umplute cu mere.

Poftă Bună!

Dacă v-a speriat reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu :)

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/micile-vrajitoare.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise