Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de boabe de naut uscate
  • -1/2 cana de boabe uscate de bob de gradina( fava beans)
  • -1 ceapa de marime medie
  • -3 catei de usturoi
  • -2 linguri de faina
  • -2 linguri de frunza de patrunjel verde
  • -2 linguri de frunza de coriandru verde( sau o lingurita de coriandru uscat macinat)
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -1/4 lingurita de piper proaspat macinat
  • -3/4 lingurita de chimin macinat
  • -2 lingurite seminte de susan
  • -1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta.

Se scurge apa si se dau prin masina de tocat carne; se pun intr-un bol.

Ceapa, usturoiul,frunza de patrunjel si coriandru se mixeaza intr-un blender; se adauga la pasta de naut si bob impreuna cu restul ingredientelor.

Daca pasta este prea uscata se poate adauga putina apa.

Pasta se lasa la rece 30 de minute.

Se fac din aceasta pasta chifteluţe care se prajesc in ulei fierbinte pana iau o culoare aurie, cca 3-4 minute.

Chifteluţele se pot face si cu ajutorul unei linguri speciale care se poate cumpara la magazinele de ustensile pentru bucatarie.

Se servesc cu lipie araba, cu hummus,cu sos de susan( tahini).

Falafel sunt niste chifteluţe specifice tarilor arabe care se prepara din boabe de naut si/sau boabe de bob de gradina(fava beans).

Sunt, pe departe, cea mai populara mancare araba: atat de populara incat gigantul alimentar Mc Donalds serveste acum Mc Falafel.

Se serveste la micul dejun, ca antreu inclus in “meze”, cu lipie araba sub forma de sandviciuri cu salata verde,hummus,pasta de ardei iute,muraturi si salata araba cu tahini.

Lipia araba se deschide in forma de buzunar si se umple cu falafel si salata.

Se mai fac sendviciuri cu falafel si cu cornuri.

Toate strazile oraselor arabe sunt impanzite de restaurante populare care pregatesc “hummus”, “fool “si “falafel”.

In Iordania,Palestina,Liban si Siria se prepara mai mult din naut; in Egipt mai mult din bob(favabeans).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise