Midii in sos de vin si sofran

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Midii in sos de vin si sofran

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 200 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 catei usturoi tocat marunt
  • 60 g unt
  • 50 ml supa legume
  • 2 g sofran
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 galbenusri de ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cand am primit pachetul cu produse pentru testat de la Sea-Way.ro cel mai mult m-am bucurat de midii. Aveam de mult timp o reteta pe care doream sa o pregatesc, asa ca pot spune clar ca mi-au citit gandurile. Sunt sigura ca aceasta reteta o sa va cucereasca, este una din cele mai bune pe care le-am gustat. Si daca veti avea musafiri care iubesc fructele de mare sunt sigura ca ii veti impresiona cu aceasta reteta.

Pentru inceput spalam foarte bine midiile sub jet de apa rece.

Le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite cu 100 ml vin alb si patrunjel verde (pastram cateva frunze pentru decorul final).

Punem capacul si lasam sa fiarba 5 minute la foc mare. Dupa acest interval luam de pe foc, scoatem midiile din apa, le desfacem si pastram jumatatile in care in care raman midiile. Le vom aranja intr-un vas si le lasam la caldura mica, constanta, putin sa astepte pregatirea sosului (eu le-am pus in cuptor la 100°C cu usa deschisa pe jumatate).

Punem ceapa la calit in untul topit. Cand aceasta este scticloasa si moale adaugam usturoiul tocat.

Calim putin si usturoiul, apoi stingem cu vin si supa de legume si adaugam sofranul.

Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam gaolbenusurile batute cu smantana.

Lasam pe foc inca putin (maxim 1 minut) apoi luam sosul de pe foc si il turnam peste midii. Putem sa il strecuram, sa nu contina ceapa si usturoi daca vrem sa arate ca un sos mai delicat, insa mi eimi place exact asa cum a fost pregatit.

Presaram ptarunjel verde proaspat tocat si servim imediat.

Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu midii oferite de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise