Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
redusa
Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • Pentru marinare:
  • 200 gr iaurt
  • 1/2 lingurita sare roz
  • 1 lingurita sumac
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2 lingurite amestec special harira
  • zeama de la 1/4 lamaie
  • pentru reteta:
  • 700 gr pulpa de miel
  • 3 linguri ulei
  • 250 gr rosii decojite
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml apa
  • 200 gr cuscus
  • cateva frunze de menta
  • muguri de pin

Mod de preparare

Mai intai facem marinata pentru carnea de miel si vom proceda in felul urmator: amestecam intr-un bol iaurtul si condimentele. Ungem cu acest amestec bucata de carne de miel. Punem in caserola de marinare rapida carnea si restul de iaurt si condimente, stropim cu zeama de la un sfert de lamaie.

Inchidem caserola cu capacul special, rotim butonul pana la semnul "inchis". Pornim aparatul Food Saver si conectam furtunul special intre aparatul de vidat si caserola de marinare rapida. Rotim butonul pana la semnul "marinare" si apasam butonul de "vidare" al aparatului de vidat.

Acesta va incepe sa lucreze si imediat ce va termina procesul (se stinge led-ul rosu), rotim butonul caserolei in directia "inchis" si deconectam furtunul. Lasam caserola la rece pentru 20 de minute, apoi putem prepara reteta de Miel cu sos de iaurt.

Incalzim cuptorul la 200 grade. taiem ceapa marunt si tocam rosiile decojite. Intr-o tava punem rosiile decojite si tocate, ceapa tocata si calita in doua linguri de ulei, ardeiul iute taiat feliute, carnea de miel cu tot cu sosul in care a fost marinata. Adaugam sucul de rosii si apa. Acoperim cu o folie si dam la cuptor pentru 60 minute, la foc molcom. O mai stropim ciu zeama lasata din cand in cand.

Pentru cuscus: punem cuscusul intr-o cratita incapatoare. Masuram apa, de doua ori cantitatea de cuscus si o aducem la punctul de fierbere. Adaugam frunzele de menta pentru 5 minute, apoi le scoatem si turnam apa fierbinte peste cuscus. Acoperim cratita cu un prosop si un capac.

Serviti carnea de miel cu sos de iaurt cu cuscus, frunze de menta tocate si muguri de pin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise