Ingrediente
o jumatate de miel, , 8 oua fierte tari, , 15 oua crude, , jumatate din maruntaiele de la miel, , ceapa verde, , patrunjel verde, , sare, piper, paine veche de trei zile, 3 linguri untura, , vin de casa
Dificultate: Medie | Timp: 3h
11 voturi
Mod de preparare
Intre timp, taiem maruntaiele care au fost fierte in prealabil in apa fara sare, sub forma de fasii lungi si subtiri. Le calim in untura topita, impreuna cu o legatura mai mica de ceapa verde, sare si piper.
Dupa ce au fost calite, se adauga miezul de paine sfarmat marunt, dar atentie! nu se inmoaie cu lapte sau cu altceva. Se stinge focul de sub oala si se adauga ouale crude batute bine. Se amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga patrunjel verde taiat si chiar la urma ouale fierte tari taiate fasii lungi. Se amesteca foarte fin pentru ca sa ramana feliile de ou intacte, cat se poate bineinteles, pentru ca la taiere arata foarte bine!
Aceasta este umplutura cu care se umple mielul, cu grija si apoi se coase. Trebuie sa avem grija asa nu fie nici prea umplut ca sa nu crape cand e la cuptor.
In caz ca ramane umplutura o coacem intr-o tava de chec, arata super si asa.
Odata umplut mielul, il ungem cu untura si il bagam la cuptor incins dar cu foc nu foarte puternic. Eu l-am facut in 2 ore la 180 de grade. In tava se pune putina apa, si pe parcurs il stropim cu vin si zeama din tava.
Pofta buna!
Mentiuni:
Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se taia, se serveste ca aperitiv, de obicei pe masa de Pasti.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
Foarte frumos prezentat,sunt sigura ca este o bunatate,nota 10 cu felicitari.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009
Bun,bun,bun...