Mille feuille

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Mille feuille

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina cu gluten tare
  • 15 gr sare
  • 200 unt in bucati la temperatura camerei
  • 200 ml apa
  • 200 gr unt inghetat( la temperatura frigiderului)
  • sau 500 gr. foi de foetaj gata preparat din comert
  • crema:
  • 700 ml lapte proaspat
  • 300 ml frisca
  • 2 oua intregi
  • 6 galbenusuri
  • 2 plicuri de vanilie
  • 160 gr. zahar
  • 80 gr amidon( sau faina)

Mod de preparare

-se prepara aluatul din toate ingradientele in afara de untul inghetat,se lasa la odihnit 30 de minute,crestata in cruce pe suprafata.

-se intinde o foaie dreptunghiulara si se unge cu untul din frigider ,se impatureste in 3 si inca o data in jumatate si se lasa la frigider 30 minute

-se scoate din frigider si se intinde din nou o foaie dreptunghiulara ,se impatureste in 3 din nou si o data in jumatate si se da la frigider 30 minute

- se repeta aceasta actiune de inca 2 ori(in total trebuie sa fie 4 ori )

-se intinde o foaie mare dreptunghiulara se taie in doua foi egale se pun in 2 tavi unse cu ulei si se coc in cuptor de 170 pana se rumenesc(daca se pun impreuna se foloseste cuptorul cu aer)

- se pregateste crema:

-se pun la fiert laptele si frisca cu putin din zaharul din reteta ca sa nu se prinda

-intr-un valing se pun ouale,zaharul,vanilia,si amidonul,se amesteca si cand laptele este destul de fierbinte se pune putin in ligheanul cu ouale se amesteca si se toarna compozitia peste laptele fiert amestacand in continuu pana se ingroasa crema,se trage de pe foc.

- se pune prima foaie intr-un platou se adauga jumatate din crema se acopera cu cealalta foaie ,se pune si creama care a ramas

- se taie in doua parti egale prajitura rezultata si se pune una peste alta sa devina mai inalta.

-se pune putin din faramiturile ce s-au produs din foi in timpul taierii deasupra cremei si se presare cu zahar pudra

- se taie in portii individuale si se servesc reci de la frigider

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise