Mille-Feuille Cu Capsune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mille-Feuille Cu Capsune

Ingrediente

  • - 500 g aluat de foietaj
  • - 600 ml frisca
  • - 500 g capsune
  • - zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Taiati aluatul de foietaj in dreptunghiuri 10cm X 7cm. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt apoi asezati dreptunghiurile de aluat, acoperiti cu un alt strat de hartie de copt si puneti o tava deasupra pentru ca foietajul sa ramana plat.

Coaceti in cuptorul incins la 200C/gaz 6/400F pentru 10-15 minute sau pana ce aluatul capata o culoare aurie.

Lasati aluatul sa se raceasca apoi presarati cu zahar pudra.

Mixati frisca pana ce obtineti o compozitie omogena apoi ornati jumatate din dreptunghiurile obtinute cu frisca.

Taiati capsunile in rondele sau felii subtiri (pastrati 6 capsune pentru a prepara un sos).

Asezati un strat de capsune apoi inca unul de frisca.

La final asezati restul dreptunghiurilor de foietaj si pudrati cu zahar.

Eu am servit cu un sos de capsune preparat astfel: taiati 6 capsune in cuburi mici si puneti-le intr-o cratita cu 6 linguri de zahar, lasati sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa, amestecand continuu sa nu se prinda.

Puteti prepara un piure din 3-4 capsune si amestecati-l cu jumatate din cantitatea de frisca, folositi un strat de frisca alba apoi un strat de frisca roz pentru un plus de culoare(eu de data asta am lasat frisca alba si am facut mai mult sos).

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise