* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si esenta de rom. Se aseaza vasul pe foc mic, amestecindu-se usor pina se caramelizeaza cubuletele. In acest moment se adauga coniacul continuindu-se gatirea pina la completa evaporare a lichidului. Se dau deoparte de pe foc sa se racoreasca.
* Intre timp pregatim formele pentru prajituri. Acestea se ung cu unt inainte de a aseza straturile de foi de placinta.
* Foile de placinta se taie in doua pe lung si inca o data pe lat, apoi se ung pe rind din abundenta cu unt topit. Se aseaza suprapunindu-se cite patru foi in fiecare forma dupa care utilizind o foarfeca pentru bucatarie tundem marginile lasind sa se rasfringa in afara maxim 1 cm.
* Umplem apoi formele cu merele caramelizate. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru maxim 20 de minute. Se vor colora intr-un auriu apetisant si vor deveni crocante si fragede. Cit sint calde se ung marginile cu miere de albine.
* Apoi se pregateste frisca, in modul clasic, din 400 ml de smintina de separator si un plic de zahar pudra Dr. Oetker amestecindu-se la viteza medie a mixerului pina apar virfuri ferme.
* Se decoreaza tartele cu frisca din belsug apoi se pudreaza cu scortisoara.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii