Mincarea de capsuni a Getei

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Mincarea de capsuni a Getei

Ingrediente

  • 500 gr de capsuni
  • 250 gr de smintina
  • 3-4 linguri bune de zahar,poate mai mult daca capsunile nu sunt asa dulci
  • pt.mamaliga:
  • 250 ml apa
  • un praf sare
  • faina de porumb

Mod de preparare

Nu stiam ce nume sa ii dau pentru ca de altfel nu stiu daca are un nume.E o mincare traditionala in nordul Moldovei,eu am mincat prima data in Suceava mai apoi cca.5 ani,la cineva din Roman,sper sa va placa daca o sa incercati.

La mine timpul capsunilor a fost de acum o luna,eu am folosit capsuni de Spania si am pus mai mult zahar,puteam face cu cele de Belgia sunt ca la noi si sunt mai dulci dar pretul era ceva ridicat.

Sa incepem cu capsunile care se curata de frunzulite si le taiem in patru intr-un castron incapator,presaram zaharul si le sfarmam cu furculita fara a le sfarma de tot,sa mai ramina si bucatele intregi sunt foarte placute.Adaugam smintina si dam la rece pt o ora doua sau o noapte,gustul e mult mai intens.

Intre timp pregatim mamaliguta,sau a doua zi,;intr-o craticioara sau ceaun daca aveti,se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de faina,cind da in clocot adaugam faina de porumb cu grija sa nu iasa tare,ci asa cam pentru o brinza cu smintina.

Cu un pahar sau mai nou acum sunt formele alea de metal scoatem mijlocul mamaligii care e mai fierbinte,il asezam in farfurie adinca peste care punem capsunile cu smintina.

E foarte usor,racoritor chiar daca mamaliga e calda si pentru mine foarte bun,in mod normal nu fac doar din 500 gr e ceva pe la 2 kg de capsuni,sper sa va placa si

Pofta Buna!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise