autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Minciunele

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 28 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 28 iulie 2009

Ingrediente
23/4 pahar faina, 1 lingura de zahar, 5 galbenuse, 4linguri smintana, 1lingura de coniac, 1lingura esenta de vanilie sau zahar vanilat cu gust de scortisoara(cui ii place)., putina sare, 1/2 pahar zahar vanilat sau un sirop de zahar, 50 gr de susan., ulei ptr prajit (baie de ulei)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smintina si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pina se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti egale si din fiecare parte se intinde ofoaie foarte subtire, aproape stravezie.Se taie in fasii si fasiile in romburi .In fiecare romb faci o mica taietura si treci coltul opus prin taietura asa ca le dai oforma deosebita.Poci sa tai fisii mai unguste si sa le invartesti pe coada lingurii facind un trandafir si cind le lasi in uleiul fierbinte se mentine.Deci trebuie pus mult ulei la incalzit ca sa fie ca o baie de 5cm adincime si cind uleiul fierbe se pun citeva inauntru ca sa aiba loc le lasi pe oparte 2-3 minute le lasi pe cealalta parte 2-3 minute sa fie aurii si le scoti pe hirtie absorbanta dupa care le presori cu zahar vanilat.Sint foarte gustoase.Cui ii place mai dulce face un sirop de zahar (cantitati egale de apa cu zahar fierb pina se indeasa se adauga putin suc de lamaie.)Le tavaleste in sirop si le presara cu putin susan prajit.Este ceva usor de vara mai ales la caldurile deacuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minciunele

Minciunele

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare. Adaugam coaja rasa de

27 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Minciunele

Minciunele

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si

17 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

    Waw ce bune's.....

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Sunt foarte bune si iarna nu numai vara!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Astea iti lasa gura apa nu sunt minciunele

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 23/4 pahar faina
  • 1 lingura de zahar
  • 5 galbenuse
  • 4linguri smintana
  • 1lingura de coniac
  • 1lingura esenta de vanilie sau zahar vanilat cu gust de scortisoara(cui ii place).
  • putina sare
  • 1/2 pahar zahar vanilat sau un sirop de zahar
  • 50 gr de susan.
  • ulei ptr prajit (baie de ulei)

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Waw ce bune's.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajiturele cu marsmallow si glazura de ciocolata