autor:

vera

» » Aperitive

Mingiute de orez cu cascaval

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
200g orez, 75ml lapte, 50 g parmezan, -30g unt, -100g cascaval, .sare,piper,ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbeti laptele,adaugati sare si orezul,fierbeti timp de 15 minute fara a-l amesteca.



Adaugati untul,parmezanul,piperul,si lasati la racit. Faceti bilute rotunde,puneti in mijloc o bucata de cascaval,taiat cubulete,faceti bilute rotunde,pe care le ve-ti prajii in ulei incins.



Consiliu: inainte de a pregati bilutele,umeziti-va mainile in apa sau ulei,in acest mod orezul nu va ramane lipit de maini.



Se scot bilutele pe hartie de bucatarie,se servesc calde dar sunt bune si reci. De multe ori fac aceste bilute cu orez avansat,dar adaug intotdeauna alte ingrediente;
Daca ti-a placut reteta noastra "Mingiute de orez cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada de sfecla cu branza

Rulada de sfecla cu branza

Se amesteca cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie ingredientele,mai putin faina, ricotta

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza
Ardei kapia umpluti cu crema de branza ,la cuptor

Ardei kapia umpluti cu crema de branza ,la cuptor

Spalam ardeii apoi ii crestam in lung ,de la cotor pana la varf..Indepartam semintele si nervurile. Intr-un

4 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

    Interesanta reteta,sigur o voi incerca si eu !

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    imi place tare mult reteta, chiar azi am gatit orez si ma bucur ca am descoperit-o ca sa am ce face cu el ca mi-a ramas mult nefolosit.Insa si eu voi tavali bilutele prin pesmet.

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    imi place tare mult reteta, chiar azi am gatit orez si ma bucur ca am descoperit-o ca sa am ce face cu el ca mi-a ramas mult nefolosit.Insa si eu voi tavali bilutele prin pesmet.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Am mai auzit de reteta asta si e interesanta, trebuie sa o incerc si eu sa vad ce iese!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Nu stiu ce inseamna "orez avansat", te rog ajuta-ma! Nici "le ve-ti prajii" nu am gasit in dictionar! Sunt un ignorant!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Mirey inainte de a le prajii tavaleste-le prin pesmet,si prin ou eventual,vei vedea ca nu se intaresc deloc!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Am mai facut odata o reteta asemanatoare,dar orezul la prajit s-a intarit.Nu a iesit bun deloc.Am sa incerc si aceasta reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Interesanta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200g orez
  • 75ml lapte
  • 50 g parmezan
  • -30g unt
  • -100g cascaval
  • .sare,piper,ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta reteta,sigur o voi incerca si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Brânză de vaci de casă(Topfen)