Mini cheesecake cu capsuni

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Mini cheesecake cu capsuni

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri apa rece
  • - praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -praf de sare
  • Pt crema de branza:
  • -500 gr branza
  • -200 gr capsuni
  • -200 ml frisca
  • -3 linguri de zahar
  • -5 gr gelatina
  • Pt jeleu:
  • -300 gr capsuni
  • -3 linguri zahar
  • -5 grame gelatina

Mod de preparare

Blat:

Pregatim o tava mare (eu am folosit tava de la cuptor) si pornim cuptorul la 180 grade Separam ouale si albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si putina sare (cam un varf de cutit de sare), adaugam galbenusurile si renuntam la mixer. Cu o lingura de lemn continuam sa amestecam prin rasturnare adaugand cate 2 linguri de faina (faina amestecata cu praful de copt si cu cacao ), si o lingura de apa pana cand terminam.

Turnam aluatul in tava si dam la cuptor pentru 15 minute. O sa aveti un blat subtire, cam de un deget grosime. Pregatim crema de branza: branza de vaci o facem pasta cu ajutorul mixerului, punem zahar si frisca si batem bine (gustati poate mai trebuie zahar), adaugam capsunile spalate si batem in continuare pana se coloreaza branza. Adaugam si gelatina topita si omogenizam. Lasam deoparte, la temperatura camerei.

Pregatim si jeleul de capsuni: intr-o craticioara punem pe foc capsunile spalate impreuna cu zaharul, le lasam sa-si lase zeama (cam 5 minute) amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Lasam putin la racorit si ii zdrobim cu blenderul sau cu o furculita. Adaugam si gelatina topita si lasam sa se raceasca.

Cand blatul este copt il scoatem din cuptor, il racim si taiem cu o forma rotunda (eu am folosit un inel) , au iesit 20 de bucati. Cu ajutorul inelului punem crema peste blat (cate 1.5 linguri pe unul, dar asta depinde de marimea formei) si jeleul de capsuni. Formam cate o bucata sau doua (daca aveti mai multe ineel puteti face cate inele aveti) o data si o punem pe o tava sau pe farfurie.

Dam la frigider si lasam cel putin 2 ore inainte de servire. Decorati dupa plac. Am folosit la décor frisca, capsune si frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise