autor:

LUBITA
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Ingrediente
1 pachet aluat de foietaj, toate maruntaiele de la miel sau ied , 500 g carne de porc, 4 leg marar, 1 leg usturoi verde, 1 leg ceapa verde, 2 frunze de dafin, sare, piper, 10 oua, 2 linguri smantana + 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de dafin si 1 lingura cu sare.

Dupa ce au fiert, se scot, dupa ce s-au racit putin, se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca cu mararul taiat marunt, ceapa si usturoiul curatate, spalate si de asemenea, taiate marunt. Se adauga 6oua batute, piper dupa gust si sare, daca e nevoie.

Daca aveti 6 forme mici termorezistente, opriti 6 oua, iar restul se adauga in umplutura de carne. Se amesteca totul foarte bine, apoi se lasa deoparte.

Se capitoneaza formele cu foietaj, se pun 1-2 linguri cu carne, depinde cat de mari sunt formele, pe mijloc se pun putin indesat in carne, cate 1 ou fiert, se acopera cu carne, se niveleaza suprafata si cu lingura, se pune amestecul de smantana, ou batut si putina sare, apoi se lasa formele la cuptor, la foc mic, 40 minute; dupa ce s-au racit, se trece cu un cutit de jur imprejur si se scot pe platou.

Daca a ramas carne, se poate pune intr-o forma mica de chec si se pune la cuptor separat, pentru ca timpul de coacere va fi mai mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini drob in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver la care

2 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Cozonaci cu bezea, cacao si nuca

Cozonaci cu bezea, cacao si nuca

Am pregatit doi cozonaci cu bezea, cacao, nuca, coaja de lamaie si de portocala, stafide si rahat. Mod

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • toate maruntaiele de la miel sau ied 
  • 500 g carne de porc
  • 4 leg marar
  • 1 leg usturoi verde
  • 1 leg ceapa verde
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • 10 oua
  • 2 linguri smantana + 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Drob de miel