autor:

Trif_Salomeea

» » Dulciuri diverse

Mini eclere

Autor: Trif_Salomeea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trif_Salomeea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2016

Ingrediente
Ingrediente choux-uri:, 150g faina, 250ml apa, 50ml ulei, 3 oua, sare, Ingrediente decor:, 120g ciocolata neagra, 30ml frisca lichida, 2 linguri zahar pudra, cateva fructe congelate, un plic intaritor pentru frisca, am uitat sa verific cati ml de frisca am pus pentru decorat,dar erau in jur de 60ml

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Micute si dragute, perfecte pentru o zi de rasfat culinar! Si cum muream de pofta dupa eclere , era musai sa ma grabesc cu pregatitul lor asa ca am optat pentru o frisca indulcita in loc de crema de vanilie :) Dar au iesit nemaipomenit de bune!




Sa pregatim intai frisca pentru a o putea lasa la frigider pana choux-urile sunt gata. Mixam frisca lichida (cei aprox, 60ml) pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Mixam in continuare pana frisca s-a intarit. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider.
In timp ce frisca sta la frigider ne apucam de choux-uri. Punem uleiul, sarea si apa intr-o cratita si lasam sa dea in clocot. Stingem focul si adaugam faina apoi amestecam repede pana cand obtinem o bila mare si aluatul s-a desprins de pe peretii vasului. Din nou, am uitat sa fac poza la aceasta etapa dar sunt sigura ca va descurcati :)
Dupa ce aluatul s-a racit adaugam ouale (batute) pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare de ou. Apoi continuam sa mixam pana cand aluatul se poate modela.
Pe dosul foii de copt desenam cu creionul cerculete (de ce marime doriti). Puteti omite etapa aceasta dar eu am vrut sa fie cat mai egale eclerele mele:). Punem in fiecare cerculet cate o lingura din aluat. Ungeti-va putin mana cu care modelati cu ulei si incercati sa faceti suprafata choux-urilor cat de plata(nu mult,oricum aceasta or sa creasca in cuptor). Coaceti-le aproxmativ 25 minute sau pana cand suprafata lor devine aramie.
Cand sunt gata scoate-ti choux-urile din cuptor si lasati-le la racit. Pe baie de aburi puneti ciocolata neagra si frisca lichida (cei 30 ml) si amestecati pana cand ciocolata s-a topit, apoi lasati-o la racit.
Choux-urile racite le glazuram cu putina ciocolata si dam la frigider 5 minute.Apoi punem frisca intr-un pos si facem un mot zdravan pe choux-uri.Presaram zahar pudra (prin sita) si decoram cu fructe congelate (sau bilute de ciocolata). Au aspectul putin diferit dar gustul e nemaipomenit! Va plac?
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza

9 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente choux-uri:
  • 150g faina
  • 250ml apa
  • 50ml ulei
  • 3 oua
  • sare
  • Ingrediente decor:
  • 120g ciocolata neagra
  • 30ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • cateva fructe congelate
  • un plic intaritor pentru frisca
  • am uitat sa verific cati ml de frisca am pus pentru decorat,dar erau in jur de 60ml

Raporteaza reteta

Retete
de Trif_Salomeea
Milkshake cu Oreo

Milkshake cu Oreo

Eu zic sa dublati,ba chiar sa triplati ingredientele,asa, ca sfat:)). In blender punem biscuitii

17 voturi    0 comentarii
30 min
Bauturi
Sandwich cu crispy strips

Sandwich cu crispy strips

"Eiii ca buna e la gust!"-si chiar este! Cu lipii in frigider ti-e pofta de o shaorma dar

4 voturi    0 comentarii
40 min
Sandviciuri
Crispy Strips

Crispy Strips

Seamana muult cu cele de la KFC,dar nu sunt cele originale. Ale mele sunt (dupa cum zice Thomas)

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
prajitura cu ananas