Ingrediente
•unt/margarina si cacao, pentru formele de copt, •150 gr unt sau margarina Rama, •150 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao), •6 oua (3 intregi + 3 galbenusuri), •150 gr zahar brun, •120 gr faina, •2 linguri cacao, plus pentru pudrare, •12 caramele
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
8 voturi
Mod de preparare
2. Topeste untul/margarina cu ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie.
3. Bate ouale, galbenusurile si zaharul pana ce se ingroasa.Inglobeaza in acest amestec ciocolata, cerne faina si cacaoa si inglobeaza-le cu o lingura mare de metal sau cu o spatula.Imparte compozitia obtinuta in cele 6 forme de copt, umpland 3/4 din fiecare forma.
4. Ia cate 2 caramele, apasa-le impreuna pentru a face o caramea mai mare si introdu carmeaua in fiecare portie, astfel inacat sa nu se vada.Pune formele pe o tava de copt si pune prajiturelele la copt pentru 10-20 minute.Lasa-le sa se raceasca putin, iar apoi desprinde-le din forma trecand cu un cutit in jurul formelor si rasturnandu-le pe cate o farfurie.Pudreaza prajiturelele cu cacao inainte de a le servi.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Maria (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009
super reteta(ca toate ale dvs.). Salivez:((
vera (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009
ft bune,felicitari!
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
Comentariul meu este inutil! Retetele dvs sunt deja celebre.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
Cred ca sunt gustoase mini-prajiturelele astea.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
Cred ca sunt tare bune mini-prajiturelele tale.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009
Interesanta reteta ta...