Se amesteca faina, sarea si zaharul cu mixerul. Apoi se adauga untul cubulete. Se mixeaza pana arata ca un pesmet. Se adauga esenta de vanilie si apa rece lingura, cu ligura. Trebuie sa obtineti un aluat omogen. L-am invelit in folie de aluminiu si l-am dat la rece 1 ora.
2/3 din aluat l-am intins pe masa de lucru. Am uns cu margarina si am tapat cu faina forme de minitarte am decupat cercuri de aluat si le-am presat in forme, am intepat cu furculita aluatul si am umplut formele cu dulceata de cirese (de mine preparata). Din restul aluatului am taiat fasii pe care le-am aranjat ca si capac.
Am lasat in cuptor la 180 de grade pana s-a rumenit aluatul. Le-am lasat la racit, le-am scos si forme si.......unde sunt tartele? Cei doi copii ai mei ma intrebau cand iese din cuptor urmatoarea serie de tarte?
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii