Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj din comert
  • Pt. cremã:
  • 400-500 gr. urdã sau brânzã de vaci
  • 200 gr. zahãr
  • 1 plic zahãr vanilat
  • coaja rasã de la 1 portocalã mare sau lãmâie
  • 1 ou intreg si 2 gãlbenuse
  • 25 gr. unt topit
  • fãinã si unt pt. uns formele
  • Decor:
  • menta,scortisoarã pudrã, cirese...

Mod de preparare

1)Se lasã aluatul la decongelat.

Se intinde, se decupeazã rondele de mãrimea formelor...am folosit forme de metal, pe care le-am uns cu unt si fãinã, si forme de aluminiu pe care nu le-am uns :)

2)Pt. cremã:

Piseazã urda cu ajutorul unei furculite, adaugã zahãrul, zahãrul vanilat, coaja rasã de lãmâie sau portocalã, oul intreg, gãlbenusele si amestecã bine.

3)La sfârsit toarnã untul topit peste crema de brânzã si amestecã bine.

In fiecare formã pune o rondea de foietaj, intinde bine pe pereti formei...in formele de aluminiu am pus bucãti mai mari de foietaj :) apoi toarnã din cremã peste fiecare.

Dã la copt.

Se lasã sã se rãceascã, se scot din forme si se pudreazã cu multã scortisoarã.:)

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise