Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

Ingrediente

  • 400gr.foietaj din comert
  • 4-5 mere si sucul de la 1 lamâie
  • Pt.400gr. Crema de patiser:
  • 2,5dl lapte
  • 50gr.zahãr,1 linguritã zahãr vanelat
  • 35gr.fãinã
  • 1ou
  • 2 gãlbenuse
  • 1 vârf cutit de sare
  • optional scortisoarã

Mod de preparare

1)Se lasã foietajul la descongelat,se pot tãia pãtrate s-au rotunde dupã plac.In reteta originalã se intind 2 aluate de 200 gr.fiecare cu 25 pe 10cm.Se inteapã aluatul cu furculita.

2)Se pregãteste crema:

Fierbe laptele.

Separat amestecã zahãrul,z.vanelat,sare,fãina,1ou intreg,gãlbenusele.Amestecã bine si toarnã peste lapte,la foc mic amestecã incontinu pânã fierbe si se ingroasã.

3)Pune crema peste aluat,apoi feliile de mere,de preferintã mere dulci Golden,care au fost amestecate cu sucul de lãmâie.

4)Se dau la cuptor cca 20 min.

Am pus scortisoarã peste.

Aceastã cremã(creme de pasteleiro)este foarte popularã,la umplutura diverselor prãjituri si chiar gogosi,se poate inlocui cu budinca de vanilie...Peste aceste tarte se pune de obicei un fel de jeleu transparent,aici ii zice "geleia"nu stiu cum se zice in românã,ca sã luceascã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise