Minitarte cu capsuni

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Minitarte cu capsuni

Ingrediente

  • Aluatul este pentru portie dubla (12 minitarte). Pt doar 6 bucati injumatatiti cantitatile
  • sau puneti jumatate din aluatul obtinut la congelator asa cum am facut eu
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • un varf de cutit sare
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200- 220 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 plic budinca de vanilie instant Dr. Oetker
  • 200 ml lapte rece
  • 16 capsuni mai mari

Mod de preparare

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si impartim aluatul in doua. Daca facem doar 6 bucati, atunci jumatate din aluat punem la congelator si folosim alta data.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si cu o forma rotunda, mai mare decat formele de tarte cam cu 2 cm (eu am folosit un bol) decupam 6 cercuri.

Formele de tarta le ungem cu putin unt. Asezam fiecare cerc in cate o forma si apasam cu degetele. Taiem cu un cutit surplusul de aluat.

Asezam cele 6 forme intr-o tava mai mare si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi le rasturnam pe farfurioare.

Praful de budinca il punem intr-un bol peste care turnam laptele rece si mixam cu mixerul timp de 2 minute pana sa intareste.

Umplem fiecare forma cu budinca si peste budinca asezam felii de capsuni. In mijloc punem cate o capsuna intreaga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise