Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si impartim aluatul in doua. Daca facem doar 6 bucati, atunci jumatate din aluat punem la congelator si folosim alta data.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si cu o forma rotunda, mai mare decat formele de tarte cam cu 2 cm (eu am folosit un bol) decupam 6 cercuri.
Formele de tarta le ungem cu putin unt. Asezam fiecare cerc in cate o forma si apasam cu degetele. Taiem cu un cutit surplusul de aluat.
Asezam cele 6 forme intr-o tava mai mare si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi le rasturnam pe farfurioare.
Praful de budinca il punem intr-un bol peste care turnam laptele rece si mixam cu mixerul timp de 2 minute pana sa intareste.
Umplem fiecare forma cu budinca si peste budinca asezam felii de capsuni. In mijloc punem cate o capsuna intreaga.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii