Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri untura
  • 50 gr unt moale
  • 1 ou de gaina
  • chimen si nucsoara macinate
  • pentru umplutura
  • 500 gr branza de vaci (preferabil de tara)
  • 1 cub unt (aproximativ 50 gr)
  • 3-4 linguri smantana grasa (preferabil de tara)
  • sare
  • pentru jeleu
  • 1 morcov mai marisor
  • 1 sfecla rosie
  • 1 castravete
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita amidon
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele.

Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura, presand bine untul ca sa se distribuie. Cand aluatul devine faramicios, adaugam oul batut si amestecam cat sa se incorporeze, apoi incepem sa framantam cu mana. Daca e necesar, adaugati un pic de faina, dar compozitia nu trebuie sa iasa tare. Dupa ce am framantat, ambalam aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider.

Intr-un castron, punem branza de vaci, sare, smantana si un cub de unt. Cu ajutorul blenderului, mixam compozitia pana devine spumoasa. Vom obtine o crema de branza extrem de fina si de gustoasa. Dam la frigider.

Intr-un pahar cu apa, dizolvam 1 lingurita de amidon. Curatam legumele si le spalam. Taiem cuburi morcovul si sfecla si le gatim la aburi sau le fierbem pana devin moi. Nu le amestecati pentru ca avem nevoie de fiecare culoare. Vom mixa la blender fiecare leguma, apoi adaugam cate un pic din amidonul dizolvat.

Vom fierbe de rand cate un sos de morcov, sfecla, castravete, adaugam cate un praf de sare. Lasam compozitiile la racit.

Pornim cuptorul.

Scoatem din frigider aluatul, il intindem pe un blat infainat si taiem in functie de formele de copt pe care le avem.

Le punem la copt, in cuptor,la foc mediu, aproximativ 30 minute, poate si mai putin. Nu trebuie rumenite foarte mult, trebuie sa ramana fragede.

Le scoatem si le lasam la racit.

Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema de branza, le ornam cu jeleu de legume si se pun la rece pana in momentul servirii.

Chimenul, nucsoara si untura fac ca minitartele sa fie extrem de gustoase si de fragede.

2Se pot servi si de pe o zi pe alta daca mai raman, desigur, insa tineti cont ca sosul de legume va colora un pic crema de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise