Minitarte cu mar si portocala

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Minitarte cu mar si portocala

Ingrediente

  • Pentru 12 minitarte avem nevoie de:
  • - 125 gr margarina
  • - 1 lingura zahar
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • - un varf de sare
  • - 2 linguri apa rece
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - 50 gr nuca
  • - 200-220 gr faina
  • Pentru umplutura:: 4 mere, coaja de la o portocala, sucul de la 1-2 portocale, 3 linguri zahar, 2-3 lingurite amidon

Mod de preparare

Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora

In acest timp pregatim umplutura:

- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici

- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)

- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc

- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire si cu o cana mai mare decupam cercuri pe care le asezam in formele de briose.

Cu o lingurita umplem formele cu jeleul de fructe de aprox trei sfert.

Intindem si a doua foaie si decupam 12 floricele si punem cate o floare peste umplutura.

Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.

Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim cu o ceasca mare de ceai de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise