Minune cu visine

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Minune cu visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 250 g zahar
  • - 200 g faina
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - o lingura zeama de lamaie
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 2 linguri de cacao
  • - visine din compot sau visine congelate, fara samburi
  • Pentru crema:
  • - 300 g zahar
  • - 200 g unt
  • - 100 g faina
  • - 1 l lapte
  • - zeama de la 2 lamai
  • - coaja rasa de lamaie dupa gust
  • Pentru glazura:
  • - 150 g ciocolata menaj
  • - 40 g unt
  • - 150 g zahar
  • - 75 ml apa

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se dau la rece, pana cand se freaca galbenusurile cu zaharul si cu coaja de lamaie rasa. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si o parte din faina.

Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare, iar cand s-a obtinut o spuma tare, se amesteca cu galbenusurile si cu restul de faina. Se separa compozitia in doua vase, iar intr-unul se pune cacaua.

Daca folosim compot de visine, scoatem samburii din visine.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna pe rand cele doua compozitii. La sfarsit se pun si visinele.

Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute.

Intre timp se prepara crema din 150 g zahar, amestecat cu 100 g faina, peste care se toarna laptele, putin cate putin, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Compozitia se pune la fiert pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca complet.

Se amesteca bine untul cu zaharul ramas si cu zeama si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza apoi si compozitia cu lapte, racita.

Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua pe orizontala, avand grija ca unul dintre blaturile obtinute astfel sa fie mai subtire (acesta va fi partea superioara), iar celalalt mai gros.

Blatul mai gros se aseaza pe o tava, se unge cu crema, apoi se acopera cu blatul subtire..

Pentru glazura se topeste ciocolata, dupa care se amesteca cu apa, untul si zaharul, pana capata consistenta unei smantani subtiri. Prajitura se galzureaza cu aceasta compozitie.

Este un deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise