Incinge cuptorul la 190˚C.
Pentru biscuiti, amesteca faina cu cacaoa si bicarbonatul de sodiu.Intr-un vas bate untul cu zaharul brun.Incorporeaza apoi oul urmat de esenta de nuci.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare. Formeaza biscuiti sub forma de piatra funerara si aseaza-i pe o tava de copt.Da biscuitii la copt 9-10 minute.Lasa biscuitii sa se raceasca complet.
Pentru chec, redu caldura cuptorului la 180˚C. Topeste la bain-marie untul cu ciocolata si zaharul apoi lasa-le sa se raceasca usor. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. Bate ouale cu un praf de sare apoi incorporeaza compozitia cu unt.Inglobeaza in final ingredientele uscate.Toarna compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara.Da checul la copt 20 minute pana cand la introducerea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca complet.
Pentru asamblare, taie din chec dreptunghiuri de o marime incat sa se potriveasca cu piatra funerara.Unge fiecare mormant cu Nutella apoi lipeste la margine piatra funerara.Decoreaza mormintele cu bomboane (dupa dorinta) apoi presara-le cu firmituri de chec (daca ti-a mai ramas).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii