Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.
Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.
Din aluat intindem 2 foi. Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem. Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil. Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.
Este o placinta de sezon, usoara, gustoasa si rapida.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii