autor:

» » Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata

Autor: maflo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maflo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
350 g ciocolata neagra, 180 g zahar farin, 4 oua, 250 ml Cointreau, 200 ml frisca lichida, 75 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie dupa care se adauga untul treptat si se lasa sa se raceasca.

Se bate galbenusul cu zaharul dupa care se adauga Cointreau.

Albusurile se bat spuma ca pentru bezele.

frisca se bate dar fara zahar.

Cand ciocolata este aproape rece se aduga treptat amestecul de galbenus cu zahar si cu Cointreau dupa ce sa incorporat acest amestec se adauga frisca treptat si ultimul adaugam albasul batut spuma (tot treptat).

Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem moussul in forme mici si se da la frigider 3 ore inainte de a se consuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

Pasul 1: Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un obiect contondent (ciocanul pentru

1 vot    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Mousse de ciocolata si prune

Mousse de ciocolata si prune

Topiti ciocolata la bain marie, adaugati coaja de portocala si lasati sa se raceasca un pic. Dati

3 voturi    2 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 350 g ciocolata neagra
  • 180 g zahar farin
  • 4 oua
  • 250 ml Cointreau
  • 200 ml frisca lichida
  • 75 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de maflo
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Rosii cu branza Provolone

Rosii cu branza Provolone

Se pune intr-o tava mica ulei de masline, (din rosie se taie 2 felii rotunde) dupa care se pun

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Budinca de quinoa cu merisoare