autor:

silviana maftei

» » Spume si creme dulci

mousse de lamaie cu capsuni

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
350 g capsuni, 1 plic gelatina pudra, 125 ml apa, 150 g zahar pudra, 2 linguri coaja de lamaie, 125 ml zeama de lamaie, 1 lingura de ulei, 1 ou, 300 g iaurt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Gelatina se dizolva in jumatate de cantitate de apa, intr-un castron, se lasa 5 min. Fructele se curata si se taie. Cealalta jumatate de apa se amesteca cu zaharul, razatura de lamaie, uleiul si oul intr-o craticioara, se omogenizeaza, se fierbe la foc mic, amestecand continu, aprox 5 min, pana ce compozitia este fierbinte, se adauga gelatina inmuiata, se amesteca in compozitie pina se dizolva gelatina.

Se lasa la racit la temp camerei amestecand cind si cand, se adauga iaurtul. Se pune in forme, un strat de capsuni, un strat de mousse de lamaie, se acopera si se tin la frigider pana se intaresc - aprox 3 ore.

Se pot folosi dupa preferinta ce fructe doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "mousse de lamaie cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Gem de caise

Gem de caise

Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii. In cratita in care veti fierbe gemul,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Sufleu de ciocolata alba

Sufleu de ciocolata alba

Ciocolata se topeste. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile cu cele 2 ling de zahar,

3 voturi    2 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 350 g capsuni
  • 1 plic gelatina pudra
  • 125 ml apa
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 125 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ou
  • 300 g iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

85 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

68 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Spume si creme dulci

Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

0 voturi    0 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Ecleruri cu crema de vanilie Ecleruri cu crema de vanilie

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Spuma de capsuni