Mousse de mango

In luna iunie ti-am pregatit un dosar special pentru copii, cu retete sanatoase si usoare pe care le poti pregati nu doar pentru prichindelul tau, cat si pentru tine! Alaturi de reteta de mousse de mango, vei gasi in Good Food de iunie si alte retete delicioase cu fructe.

Mousse de mango

Portii: 5

Timp de preparare: 20 minute

120ml suc de lime

putina sare

2kg de mango copt

115g de zahar

1 lingura de gelatina

2 albusuri

120ml de smantana dulce, de minim 30%

1. Se curaţa fructele, se taie in felii, indepartand samburele si se fac piure cu ajutorul unui blender, impeuna cu sucul de lime - cu grija sa nu fie foarte mixate. Se adauga amestecand zaharul.

2. Se dizolva gelatina in 50ml de apa fierbinte; se lasa la racit si se adauga amestecand in piurelul de mango.

3. Se bat albusurile cu sarea pana fac varfuri. Se bate smantana pana se intareste. Se incorporeaza smantana batuta in albusuri, apoi acest amestec se adauga cu grija la piureul de mango. Se pune compoziţia intr-o farfurie mare sau in forme mai mici si se raceste in congelator 2-3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise