Mucenici fierti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Mucenici fierti

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 120ml apa calduta
  • Un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 2 litri apa
  • Un praf sare
  • 300g zahar
  • 3 linguri miere
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g samburi de nuca

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste deloc de mana.Luam bucatele foarte mici de aluat, pe fiecare in parte, le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou de aproximativ 7cm si subtire. Din ruloul obtinut, formam un cerc, apoi il incolacim in forma de 8.

Toti mucenicii obtinuti ii punem la uscat pe o coala de hartie, pana a doua zi.A doua zi, dupa ce s-au uscat putem sa-i preparam.

Intr-o cratita punem 2 litri apa, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, un praf de sare si aducem la fierbere.

Cand incepe apa sa fiarba, adaugam in cratita si mucenicii si ii lasam sa fiarba pana se inmoaie .In timpul fierberii amestecati din cand in cand in cratita sa nu se lipeasca mucenicii unii de altii.

Cand sunt suficienti de fierti, adaugam mierea, coaja rasa de la o lamaie, esentele de rom si nuca si amestecam. Daca va place scortisoara, puteti sa adaugati si scortisoara,. Mucenicii gatiti astfel, se pot servi atat calzi cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise