Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut pana acesta isi dubleaza volumul , dupa care se trece la modelat . In tava mea intra 9 bucati ,asa ca fac snururi de grosimea unui creion ,rasucesc cate doua , formez un cerc din care formez cifra opt . Ii asez in tava pe hartie de copt , si ii mai las sa creasca , cam 10 minute . Dupa care ii ung cu apa in care am dizolvat zahar (sa capete o culoare mai apetisanta ) si ii pun la cuptorul preincalzit ,foc mic 20 minute . Cand s-au rumenit , se mai lasa sa se racoreasca 2 minute si se scufunda in siropul clocotit cateva secunde (se intorc sa se ibibe bine cu sirop) se scot cu spumiera si se pun pe platou , se ung cu miere ,apoi se presara cu nuca macinata .
Sirop
Apa cu zaharul se fierbe pana se obtine un sirop la final se adauga aromele .
PS
Eu am facut cantitatea de mai sus de doua ori .
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii