Ingrediente
1kg faina, 250ml apa calduta ,200g zahar,o lingura coaja de lamaie sau coaja de portocala rasa (eu am ras coaja de portocala si am pus cu zahar ,special pentru prajituri ),2 plicuri zahar vanilat ,50g drojdie proaspata ,100ml ulei,un praf de sare., Pentru final:, 200g miere de albine, 300ml apa si 200g nuca foarte fin macinata.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
28 voturi
Mod de preparare
Dupa ce a crescut ,presaram masa de lucru cu faina si incepem sa lucram mucenicii. Taiem portii egale de coca.Fiecare portie o lucram cu mana ,facem suluri lungi si subtiri, rasucim si inchidem un cerc .Acest cerc il rasucim o data la mijloc si astfel formam optul.Asezam mucenicii in tava ,la distanta de cativa cm unii de altii pentru a nu se lipii in timpul coptului.In timpul asta , aprindem cuptorul la 180 de grade. Mai lasam cam 30 de minute sa mai creasca in tava si apoi ii bagam la cuptor, pentru 18-20 de minute, depide de cuptor.
Intr-un castronel punem mierea de albine cu apa.Cu acest sirop ungem foarte bine mucenicii dupa ce sunt scosi din cuptor ,peste care presaram nuca macinata.
Sunt minunati , pufosi , aromati si insiropati. Se poate incerca si varianta cu 200ml lapte in loc de 250ml apa si 2 oua.Dar eu pentru ca suntem in post , prefer aceasta varianta.
Pofta buna si sa nu uitati de cele 40 de pahare de vin .
Ionutz (Chef de cuisine) , 10 martie 2011
Frumos realizati, excelenta prezentare a procesului de productie :) *****
KatrinC (Chef de cuisine) , 08 martie 2011
Hmmm foarte frumusei ! O sa-i fac si eu, doar ca varianta cu oua si lapte.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2011
Foarte reusiti!!! felicitãri:)
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 martie 2011
yami yami...ce bunatate si eu vreau unul!:)